Wednesday, June 24, 2009

Οδός Κοκκινοπούλου (Ζωγράφου)



Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

23 Μαρτίου 2009


Προς τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ

Κύριο Γεώργιο Σουφλιά

Χαριλάου Τρικούπη 182

Τ. Κ. 10178

Αθήνα


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.


Αναφέρομαι στην από 13 Μαρτίου 2009 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΜΕΟ/847/στ-ζ/0295/Φ.255 επιστολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ η οποία μου κοινοποιήθηκε και την οποία επισυνάπτω (Συνημμένο 1)


Αναφέρομαι επίσης στο ποιο κάτω απόσπασμα της από 19 Ιουνίου 2008 επιστολής μου προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου το οποίο αφορά την οδό Κοκκινοπούλου στο Δήμο Ζωγράφου.


«30) Στο ρεύμα Κοκκινοπούλου προς Κατεχάκη, στο σημείο όπου διέρχεται κάθετα η Αργυροκάστρου, δεν υπάρχει καμία πινακίδα η οποία να απαγορεύει τη στροφή αριστερά. Στο δε αντίθετο ρεύμα της οδού Κοκκινοπούλου από Κατεχάκη προς Ζωγράφου, στο ίδιο σημείο όπου σταυρώνει με την Αργυροκάστρου, δεν υπάρχει καμία πινακίδα η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι υπάρχει διακλάδωση με κάθετη οδό από αριστερά. Στο σημείο αυτό πρέπει το άνοιγμα της διαχωριστικής νησίδας να κλείσει, ούτως ώστε οι επί της οδού Κοκκινοπούλου οδηγοί οι κατευθυνόμενοι από Ζωγράφου για Κατεχάκη, να μην μπαίνουν αριστερά μέσα στην Αργυροκάστρου.


31) Οι μπάρες ασφαλείας έχουν βγει εντελώς από το διαχωριστικό διάζωμα στο τέλος της οδού Κοκκινοπούλου προς τη διασταύρωση με Αλέκου Παναγούλη. Θα πρέπει να επανατοποθετηθούν.


32) Σ’ ολόκληρη την οδό Κοκκινοπούλου θα πρέπει να τοποθετηθούν στο διαχωριστικό διάζωμα μπάρες ασφαλείας. Δεν γίνεται σε τέτοιου είδους δρόμο κυκλικό και σε πολλά σημεία με ανάποδη κλίση να κινδυνεύουν άνθρωποι στο αντίθετο ρεύμα.


33) Στις μπάρες δε ασφαλείας στο ρεύμα ανόδου του ίδιου δρόμου, από Κατεχάκη προς Ζωγράφου, να τοποθετηθούν διαδοχικά βέλη κατεύθυνσης για να δείχνουν την πορεία του δρόμου καθώς και επαναλαμβανόμενες πινακίδες οι οποίες να καθορίζουν το όριο ταχύτητας, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 χμ την ώρα.


34) Επίσης, στο κράσπεδο της διαχωριστικής νησίδας του ίδιου δρόμου, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο, θα πρέπει να διαγραμμιστεί κίτρινη φωσφορίζουσα γραμμή.


35) Στο ύψος του αθλητικού κέντρου του ίδιου δρόμου, στο ρεύμα προς Ζωγράφου και κατά μήκος του οδοστρώματος, υπάρχει ένα μπαζωμένο αυλάκι επικίνδυνο κυρίως για μηχανές το οποίο πρέπει να διορθωθεί και όχι να μπαζωθεί πρόχειρα.


36) Πρέπει να γίνει μελέτη για να διορθωθεί η κλίση ολόκληρου του δρόμου, όπως και να γίνει έλεγχος στο φωτισμό του. Ο δρόμος είναι πολύ σκοτεινός τα βράδια.»


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Επειδή η Κοκκινοπούλου είναι δρόμος άκρως επικίνδυνος, επειδή γίνονται συνέχεια σοβαρά θανατηφόρα τροχαία «ατυχήματα», επειδή κάθε μέρα που περνά στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, σας παρακαλώ πάρα πολύ να παραβλέψετε τη γραφειοκρατία και να αποφασίσετε χωρίς χρονοτριβές να δώσετε τον δρόμο σε κάποια εργοληπτική εταιρεία για άμεση διόρθωση.


Παρεμπιπτόντως επισυνάπτω E- Mail το οποίο μου έχει σταλεί από φοιτητή κάτοικο φοιτητικής Εστίας στην οδό Κοκκινοπούλου. (Συνημμένο 2)


Τι να απαντήσω στο παιδί αυτό που αγανακτισμένο και τρομαγμένο βλέπει συγκάτοικούς του να σκοτώνονται;

Να ειδοποιήσει τους από αγροτική οικογένεια συμφοιτητές του να φέρουν τα τρακτέρ να κλείσουν την Κοκκινοπούλου; Να εισηγηθώ πορεία διαμαρτυρίας με κίνδυνο να μαζευτούν και οι γνωστοί άγνωστοι και να αρχίσουν να σπάζουν; Να συναινέσω να πάει όπως λέει σε κανάλι για να ακουστεί; Με ποιο τρόπο πρέπει σ’ αυτό τον τόπο να εφαρμόζονται τα αυτονόητα;

Στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχουν Πανεπιστημιακές Σχολές, Φοιτητικές Εστίες διακινούνται καθημερινά χιλιάδες Φοιτητές.


Σε ένα πολιτισμένο και Δημοκρατικό Κράτος, Κράτος Πρόνοιας και προστασίας του Πολίτη, θα έπρεπε όχι μόνο για τον συγκεκριμένο δρόμο αλλά για όλα τα επικίνδυνα σημεία στον Δήμο να παρέμβει άμεσα όχι μόνο ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και ο Υπουργός Παιδείας.


Το παιδί του ο καθένας σίγουρα δεν το στέλλει να σπουδάσει για να το θυσιάσει έξω από κάποιες φοιτητικές εστίες σε ένα δρόμο για τον οποίο κάποιοι σίγουρα ασυνείδητοι παραμένουν απαθείς. Κάποιοι οι οποίοι πίστεψαν ότι το κακό δεν παραμονεύει τη δική τους πόρτα αλλά συμβαίνει μόνο στους άλλους.

Ευελπιστώντας ότι για το θέμα αυτό το οποίο αφορά την ανθρώπινη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα θα δράσετε επειγόντως, περιμένω κάποια απάντηση.


Αριθμός Πρωτοκόλλου 4179 27 Μαρτίου 2009


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/


E-mail ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

(Συνημμενο 2)


Αποστολή: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 12:12 πμ

Προς: chrystalla57@gmail.com; chrystalla@tellas.gr

Θέμα: Ζητώ τη συνδρομή σας για την άμμεση λήψη μέτρων στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί!!!

Σημαία: Με σημαία


Κυρία Χαραλαμπίδου παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό την δραστηριότητά σας μέσω του ιντερνετ. Είμαι φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διαμένω στις Νέες Φοιτητικές Εστίες του ΕΜΠ επί της οδού Κοκκινοπούλου στο Γουδί. Σε αυτό τον δρόμο καρμανιόλα όπου τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Μαρτίου έγινε ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν ένοικο των εστιών και πολύ βαριά τραυματία έναν επίσης ένοικο. Το συμβάν - που θα έχετε ενημερωθεί φαντάζομαι - συνέβει αμέσως μετά τη στροφή κάτω από το γέφυρα στην κάθοδο της Κοκκινοπούλου καθώς το αυτοκίνητο κατέβαινε με υλιγγιώδη ταχύτητα και καρφώθηκε σε πινακίδα. Έχω αγανακτήσει με την ανυπαρξία του δήμου και των υπεύθυνων και σκέφτομαι να κινηθώ μέσω του ραδιοφώνου και συγγεκριμένα μιας εκπομπής του SuperSporFm όπου πιστεύω ότι θα καταφέρω να φιλοξενηθώ έστω και για μία ώρα καθότι σε τέτοια ζητήματα υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από τη διοίκηση του σταθμού και έχουν δώσει το λόγο και σε ανάλογες περιπτώσεις. Ζητώ από εσάς λοιπόν να με βοηθήσετε στην προσπάθειά μου αυτή σαν πιο έμπειρη και γνώστρια του θέματος να παρευρεθείτε μαζί μου σε περίπτωση που αποσπάσω τη συγκατάθεση της διοίκησης του σταθμού. Μπορώ να βασίζομαι σε εσάς? Θέλω να αναφερθώ κυρίως στο δρόμο Κοκκινοπούλου αλλά και σε όλο το δήμο Ζωγράφου όπου διαμένουν και διέρχονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές, δημότες και γενικότερα πολίτες και μάλιστα σε μια περιοχή που κατακλίζεται από νεολαία!! Περιμένω απάντησή σας.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ κ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

24 Ιουνίου 2009


Προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Κύριο Γεώργιο Σουφλιά

Χαριλάου Τρικούπη 182

Τ. Κ. 10178


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Αναφέρομαι στην από 23 Μαρτίου 2009 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 4179 27/03/09

επιστολή μου προς εσάς με την οποία σας παρακάλεσα να δώσετε κάποια λύση στην οδό Κοκκινοπούλου στον Δήμο Ζωγράφου η οποία είναι άκρως επικίνδυνη. (Συνημμένο 1)


Εδώ και δύο περίπου μήνες, έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο αυτό πινακίδες, οι οποίες καθορίζουν το όριο ταχύτητας, όπως και πινακίδα η οποία δείχνει επικίνδυνη στροφή προς τα δεξιά. Η σήμανση όμως αυτή δεν είναι επαρκής γι’ αυτό τον πολύ επικίνδυνο δρόμο.


Η υπηρεσία ΔΜΕΟ του Υπουργείου του οποίου προΐστασθε, μου κοινοποίησε την από 25 Μαΐου 2009 και με αριθμό Πρωτ. ΔΜΕΟ/2402/στ-ζ/851/Φ.252 επιστολή προς τον Δήμο Ζωγράφου μετά από αυτοψία που έχει γίνει στην οδό Κοκκινοπούλου την οποία και επισυνάπτω. (Συνημμένο 2)


Αν ο ενεργών την αυτοψία σαν «ειδικός» διαπίστωσε σ’ αυτό τον δρόμο μόνο «ότι απαιτείται η κοπή των θάμνων και των φυλλωμάτων για την αύξηση της οδικής ασφάλειας στον υπόψη οδικό κόμβο….» αναφερόμενος μόνο στην διασταύρωση Κοκκινοπούλου-Αργυροκάστρου τι να πει κανείς. Και μόνο στην διασταύρωση αυτή να έκανε αυτοψία ο «ειδικός» θα έπρεπε τουλάχιστο να είχε προσέξει ότι στο ρεύμα της οδού Κοκκινοπούλου από Κατεχάκη προς Ζωγράφου, στο σημείο όπου σταυρώνει με την Αργυροκάστρου, δεν υπάρχει καμία πινακίδα η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι υπάρχει διακλάδωση με κάθετη οδό από αριστερά.


Κύριε Υπουργέ. Ασχολούμαι με την διόρθωση επικίνδυνων σημείων και γενικά την οδική ασφάλεια και βρίσκω τείχος απροσπέλαστο την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα υπαλλήλων οι οποίοι επαναπαύονται στην σιγουριά της μονιμότητας του Δημόσιου Τομέα.


Μπορώ να κατανοήσω μόνο λόγους οικονομικούς σαν εμπόδιο ανακατασκευής ενός δρόμου. Τίποτε άλλο. Δεν πληρώνομαι από κανένα γι αυτό που κάνω και πολύ περισσότερο για να εμπαίζομαι από υπαλλήλους που έμαθαν να λειτουργούν με ένα τρόπο ο οποίος είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί στον ιδιωτικό τομέα. Αν οι επιστολές που έχω στείλει μέχρι τώρα στο ΥΠΕΧΩΔΕ λαμβάνονταν σοβαρά υπ’ όψιν, θα έσωζαν ΖΩΕΣ. Αν αυτό λέει κάτι.


Είναι καλύτερα να θεωρηθεί ότι δεν έγινε ποτέ αυτοψία στην οδό Κοκκινοπούλου. Είναι τρομακτικό να πιστέψει κανείς το αντίθετο.

Υποθέστε ότι σας ξαναστέλνω την από 23 Μαρτίου επιστολή μου και σας παρακαλώ πολύ εφαρμόζοντας το άρθρο 10 του ΚΟΚ να αναλάβετε το θέμα προσωπικά.


Σας στέλνω επίσης:

Επιστολή- διαμαρτυρία μου η οποία έχει σταλεί σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αφορά τα τμήματα των ΟΤΑ τα οποία ασχολούνται με οδική ασφάλεια. (Συνημμένο 3)


Άρθρο μου με τίτλο «Εγκληματική άγνοια και ανοργανωσιά σε θέματα οδικής ασφάλειας» (Συνημμένο 4)


Αριθμός Πρωτοκόλλου 6572 26/06/09


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/


Η διαμαρτυρία για την οδό Κοκκινοπούλου έχει σταλεί επίσης στο πολιτικό γραφείο του κ. Πρωθυπουργού και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.




Thursday, February 26, 2009

Αλληλογραφία με Τμήμα πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου


Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

26 Φεβρουαρίου 2009


Υπ’ όψιν κυρίου Κούρτη


Προς την Διεύθυνση Πρασίνου και

Περιβάλλοντος

Δήμου Ζωγράφου

Αγίου Νικολάου 49 & Γρηγ. Κουσίδη

Τ. Κ. 15772


Κύριοι,


Περιμένω απάντηση στην από 1 Δεκεμβρίου 2008 και με αριθμό πρωτοκόλλου 17462 2/12/08 επιστολή μου προς την διεύθυνσή σας, την οποία και εσωκλείω. Τα συνημμένα της τα έχετε στο αρχείο σας.


Ειδικότερα, εκτός των άλλων σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας όσο αφορά το πεύκο στο μικρό πάρκο Κουσίδου- Σισμάνη- Ελ. Βενιζέλου κι αν έχει ενημερωθεί το δασαρχείο.


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ




Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα

Ζωγράφου Τ. Κ. 15773

16 Μαρτίου 2009

Προς την Διεύθυνση Πρασίνου και

Περιβάλλοντος

Δήμου Ζωγράφου

Αγίου Νικολάου 49 & Γρηγ. Κουσίδη

Τ. Κ. 15772


Κύριοι,


Αναφέρομαι στην από 8 Δεκεμβρίου 2008 και με αριθμό πρωτοκόλλου 17462 απαντητική επιστολή σας σε θέματα που αφορούν το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου και στα οποία αναφέρομαι στην από 19 Ιουνίου 2008 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10225 25/06/08 επιστολή μου προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου.


Α) Το Δένδρο στο χώρο πρασίνου που περικλείεται από τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου Γρ. Κουσίδου και Γ. Σισμάνη:

Όπως αναφέρω και στην προηγούμενη επιστολή μου «Το ένα από τα πεύκα στο μικρό παρκάκι μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου, Γεωργίου Σισμάνη και Γρηγορίου Κουσίδου, έχει γείρει πάνω στο διπλανό πεύκο. Δεν έχει σημασία η σταθερότητα του διπλανού-βοηθητικού πεύκου, διότι με τον αέρα φυσικά το προβληματικό δένδρο θα μπορούσε να πέσει στην αντίθετη πλευρά».


Μένω στη γειτονιά και όπως εγώ έτσι κι άλλοι γείτονες έχουν προσέξει ότι όσο πάει το δένδρο γέρνει και περισσότερο. Μάλιστα, εκτός από την κλίση που αρχίζει από το έδαφος, οπτικά φαίνεται ότι ο κορμός είναι ραγισμένος κάπου στη μέση του δένδρου.


Οι ίδιοι αναφέρετε στην απάντησή σας ότι «υπάρχει όντως ένα πεύκο το οποίο έχει γείρει και παρακολουθούμε τακτικά το βαθμό επικινδυνότητας (λόγω κλίσης) ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα από πιθανή πτώση. Στη φιλοσοφία μας είναι η διατήρηση-βελτίωση του πρασίνου και όχι η αφαίρεση (κόψιμο τσιμεντοποίηση κ.λπ.)»


Κύριοι, κανένας δεν θα ήθελε να κόβονται χωρίς σοβαρό λόγο δένδρα σ’ αυτή την πόλη. Εξ άλλου το μικρό πάρκο στο οποίο αναφέρομαι στολίζει τη δική μου γειτονιά και έχω περισσότερους λόγους να θέλω να υπάρχει. Η γειτονιά όμως είναι πολυσύχναστη. Περνούν πολλά παιδιά διότι υπάρχουν 4 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 2 Λύκεια, είναι πιο πάνω το Πανεπιστήμιο και περνούν φοιτητές, είναι δρόμος για την εκκλησία, τη Λαϊκή κ.τ.λ.


Ομολογείτε «πιθανή πτώση» ενός γέρικου και μάλιστα άρρωστου πεύκου το οποίο αν πέσει μπορεί να στοιχίσει ζωές αθώων ανθρώπων και μιλάτε για παρακολούθησή του ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα από την πτώση του; Ποιος μπορεί να καθορίσει την χρονική στιγμή που ένα τέτοιο δένδρο μπορεί να πέσει εξ αιτίας ενός δυνατού ανέμου ή ενός επικίνδυνου καιρικού φαινομένου; Τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα το συγκεκριμένο δένδρο να πέσει και να σκοτώσει θα έπρεπε ήδη να είχε κοπεί. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε ήδη φυτευτεί από το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου ένα νέο δένδρο δίπλα στο προβληματικό που θα το αντικαθιστούσε σε κάθε περίπτωση, αφού η φιλοσοφία σας όπως λέτε είναι «η βελτίωση του πρασίνου και όχι η τσιμεντοποίηση». Η αγάπη και προστασία του πρασίνου και γενικά του περιβάλλοντος είναι αγάπη για τον άνθρωπο. Είναι μέσα για την επιβίωση του ανθρώπου. Δεν επιλέγουμε την επιβίωση δένδρου εις βάρος της ανθρώπινης ζωής.


Παρακαλώ πολύ αν ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, να καλέσετε οπωσδήποτε το Δασαρχείο Αθήνας για αυτοψία του προβληματικού δένδρου.


Β) Τα φυτά στο ίδιο επίσης παρκάκι μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου, Γ. Σισμάνη και Γρ. Κουσίδου:

Αναφέρω στην ίδια επιστολή μου ότι «είναι τόσο πυκνά, που οι οδηγοί οι διερχόμενοι από Άγιο Θεράποντα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου για Κουσίδου, δεν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του μικρού μέρους της οδού Κουσίδου πίσω από το παρκάκι από αριστερά τους».


Εισηγούμαι: «Τα φυτά αυτά θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με δένδρα τα οποία να έχουν καθαρό και ψηλό κορμό. Προς το παρόν τα υπάρχοντα φυτά θα πρέπει να κλαδευτούν στο κάτω μέρος και στη γωνία του πάρκου για να υπάρχει ορατότητα».

Μου απαντάτε ότι «Τα φυτά του πάρκου κλαδεύονται τακτικά ώστε να υπάρχει ορατότητα» και ότι «διαφωνείτε» με την εισήγησή μου.


Κύριοι, με το κλάδεμα τα φυτά αυτά φουντώνουν και κρύβουν περισσότερο την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς. Θα ήταν καλύτερα για λόγους ασφάλειας να τα αφήνατε πρώτα να ψηλώσουν καθαρίζοντας τον κορμό τους. Για το συγκεκριμένο σημείο πρέπει να βρεθεί λύση διότι γίνονται συχνά ατυχήματα. Διέρχονται καθημερινά νέοι άνθρωποι με μηχανάκια διανέμοντας σουβλάκι και πίτσες για να βγάλουν μεροκάματο. Μία πρασινάδα η οποία με το πολύ κρύο καταστρέφεται και ξαναγεννιέται χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση δεν έχει περισσότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή και σωματική ακεραιότητα. Επιβάλλεται για το συγκεκριμένο σημείο να συνεργαστείτε με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τη Δημοτική αστυνομία για να βρεθεί ένας τρόπος ούτως ώστε να ζήσουν και τα φυτά αλλά να μην κινδυνεύουν και οι άνθρωποι.


Αναφέρω τις εισηγήσεις που έχω κάνει για το συγκεκριμένο σημείο στην από 19 Ιουνίου 2008 επιστολή μου προς τον κ. Δήμαρχο. (σελ.5 επιστολής μου)

«Οι διερχόμενοι επί της Κουσίδου οδηγοί, στο σημείο όπου ενώνεται ο δρόμος με το τέλος της Ελ. Βενιζέλου, δεν έχουν ούτε ένα προειδοποιητικό σήμα ότι βγαίνει δρόμος από δεξιά.

23) Στην γωνία όπου ενώνονται οι δύο δρόμοι, Ελ. Βενιζέλου και Κουσίδου, στο τέλος του μικρού πάρκου, θα ‘πρεπε να τοποθετηθεί πινακίδα η οποία να προειδοποιεί τον επί της Κουσίδου οδηγό ότι υπάρχει διακλάδωση με λοξή οδό από δεξιά, όσο και πινακίδα που να προειδοποιεί τον επί της Ελ. Βενιζέλου οδηγό ότι υπάρχει διακλάδωση με λοξή οδό από αριστερά. Να γίνει διαγράμμιση απαγορεύσεως κινήσεως οχημάτων στην γωνία που σχηματίζουν οι δύο δρόμοι, η οποία λειτουργεί και σαν προειδοποίηση για μείωση ταχύτητας αμφοτέρων των οδηγών.

…….. η πινακίδα του STOP στο τέλος της Ελ. Βενιζέλου…… δεν φαίνεται από τους οδηγούς λόγω της ανηφορικής κλίσης του δρόμου αλλά και των μόνιμα παρκαρισμένων αυτοκινήτων στη στροφή.

24) Να τοποθετηθεί πινακίδα του STOP στο σωστό ύψος και στη σωστή θέση.

25) Στο σημείο αυτό να τοποθετηθεί στο οδόστρωμα συνεχής γραμμή επί του πλάτους της Ελ. Βενιζέλου. Θα μπορούσε ακόμα να αναγραφεί η λέξη STOP στο οδόστρωμα.

26) Θα ‘πρεπε επίσης να τοποθετηθούν τόξα κατεύθυνσης πορείας στο ύψος του αριθμού 3 περίπου της Κουσίδου, που να δείχνουν την πορεία του δρόμου».


Γ) Όσον αφορά τις ζαρντινιέρες στην λεωφόρο Παπάγου και Γεωργίου Ζωγράφου, δεν απαντάτε στο ερώτημά μου «…. αν το ύψος των ζαρντινιέρων αυτών έχει καθοριστεί κατόπιν μελέτης ανάλογα με την κλίση του δρόμου και τις απαιτήσεις της περιοχής τηρώντας κάποια στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας ή αν ο ακαλαίσθητος τσιμεντένιος όγκος τους εξυπηρετεί μόνο λόγους διακοσμητικούς» (σελ. 3 ερωτ. 12 επιστολής μου)

Όσο κι αν κλαδεύετε τα φυτά, επαναλαμβάνω ότι το ύψος των ζαρντινιέρων από μόνο του χωρίς φυτά εμποδίζει την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς. Δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 20 εκατοστά σ’ όλα τα σημεία. Τα δε φυτά σ’ αυτές θα έπρεπε να είναι θαμνώδη ή δένδρα με ψηλό και καθαρό κορμό για λόγους ορατότητας.


Δ) Για τις δενδροφυτεύσεις των πεζοδρομίων λέτε συγκεκριμένα ότι «προϋπήρχαν».

Δεν σας κατηγόρησε κάποιος ότι εσείς ευθύνεστε για την όλη κατάσταση των πεζοδρομίων. Κάποιοι κάποτε, σε άλλες εποχές με ελάχιστα τροχοφόρα, φύτευαν δένδρα στα πεζοδρόμια. Εμείς τώρα τι κάνουμε; Κάποιοι αποφάσισαν να μην αφήνουν χώρους πρασίνου χτίζοντας ακόμα και τα κοτέτσια και όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι αναγκάστηκαν να δενδροφυτεύουν τα πεζοδρόμια τα οποία ευτυχώς δεν μπορούν να χτίσουν. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Είναι απάνθρωπο για ανάπηρους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν. Είναι παράλογο σε ένα από τους πιο πυκνοκατοικημένους Δήμους της Αττικής τα παιδάκια να πηγαίνουν στο δημοτικό περπατώντας και κινδυνεύοντας στον δρόμο, και οι νεραντζούλες να κατέχουν πρώτη θέση στα στενά πεζοδρόμια. Ήδη έγινε συντήρηση των πεζοδρομίων σε πολλές περιοχές στο Δήμο και ήταν μια ευκαιρία να γίνει κάποια μελέτη σχετικά με το πρόβλημα της δενδροφύτευσης.


Ε) Όσον αφορά τα δένδρα που βρίσκονται σε πεζοδρόμια δίπλα σε πάρκο ή δασική έκταση έχω εισηγηθεί την μεταφορά τους εντός αυτών. Μου απαντάτε ότι «διαφωνείτε». Δεν αναφέρεστε όμως για ποιο λόγο διαφωνείτε. Ακόμα και σε τέτοια σημεία θεωρείτε ότι είναι λογικό οι άνθρωποι να κυκλοφορούν στον δρόμο κινδυνεύοντας;

Εξ άλλου δεν εισηγήθηκα να καταστραφούν. Να μεταφερθούν εισηγήθηκα. Νομίζω ότι η αγάπη για το πράσινο έχει παρεξηγηθεί πλήρως.


ΣΤ) Επαναλαμβάνω ότι τα δένδρα πρέπει να κλαδεύονται όποτε απειλείται η ασφάλεια του πολίτη και όχι μόνο στα καθορισμένα χρονικά διαστήματα που έχουν τεθεί για την επιβίωση του δένδρου. Για τη λεωφόρο Παπάγου σας πήρα επανειλημμένα τηλέφωνο για σημεία που τα δένδρα έκρυβαν τα φανάρια. Το κλάδεμα έγινε μόνο όταν ήλθε ο χρόνος κλαδέματος.


Ζ) Όσο για τη μουριά που βρίσκεται μεταξύ Παπαδιαμαντοπούλου και Παπάγου και κρύβει την πινακίδα του STOP κι όπως λέτε ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, την στιγμή που περιέπεσε στην αντίληψή σας θα έπρεπε η δική σας υπηρεσία να ειδοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.


Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην Διεύθυνση του Δασαρχείου Αθηνών υπ’ όψιν του Διευθυντή κυρίου Γεωργίου Αμοργιανιώτη, ζητώντας την παρέμβασή του για έλεγχο του δένδρου στο πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου, Γρηγορίου Κουσίδου και Γεωργίου Σισμάνη.


Αριθμός Πρωτοκόλλου 5084 6/04/09


Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου

E-Mail Chrystalla57@gmail.com

chrystalla@tellas.gr

http://greekroadsafety.blogspot.com/

http://educationsuggestions.blogspot.com/